Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

προσοχή φονικές διαφημίσεις

http://www.youtube.com/andriotakis

Σάββατο, 13/3, στις 17.00, αίθουσα Φρίντα Λιάππα και Δευτέρα, 15/3, στις 15.00, αίθουσα Τζων Κασσαβέτης, οι ημερομηνίες των πρώτων προβολών του ντοκιμαντέρ στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το τεράστιο σκάνδαλο των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. Διερευνά τη διαφθορά, τα συμφέροντα και τον πακτωλό χρημάτων που διακυβεύονται, αλλά κυρίως εστιάζει στην ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, παρακολουθώντας τον αγώνα ενός πατέρα, που έχασε το παιδί του εξ’αίτιας μιας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας, για δικαίωση. Οι παράνομες πινακίδες αποτελούν ένα μόνο σύμπτωμα του ευρύτερου προβλήματος Οδικής (αν)Ασφάλειας της χώρας, που έχει εξελιχθεί σε έναν ακύρηχτο εμφύλιο πόλεμο με εμπλεκόμενους δήμαρχους, πολιτικούς και διαφημιστικές εταιρίες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ταινία οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα των τελευταίων 50 χρόνων, είναι στην Ελλάδα περισσότεροι από τα θύματα όλων των πολέμων στους οποίους έχει εμπλακεί η χώρα κατά τον 20ο αιώνα.

2 σχόλια:

Μαμά στο Δρόμο είπε...

Παιδιά όσοι δεν είδαμε το ντοκιμαντέρ θέλουμε λεπτομέρειες. Υπάρχει κάποιος σύνδεσμος (link) που μπορούμε να μάθουμε περισσότερα;

CleanJunkies είπε...

http://www.facebook.com/group.php?gid=361350170008&ref=ts&v=info

http://www.youtube.com/andriotakis

www.andriotakis.wordpress.com