Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ JUNK

  Έχει παρατηρηθεί ότι τον παράνομο, ακαλαίσθητο και επιβλαβή για το περιβάλλον τρόπο διαφήμισης και προβολής έχουν επιλέξει ακόμη και μεγάλες πολυεθνικές και brands που δε βάζει ο νους μας.
         Αυτή είναι, λοιπόν, η περίφημη εταιρική ευθύνη που επαγγέλονται; Αυτές είναι οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες που διατυμπανίζουν στα πλαίσια του green marketing; Ας μη γινόμαστε ισοπεδωτικοί, γιατί υπάρχουν, όντως, εταρίες που αποδεδειγμένα και κυριώς σιωπηρά έχουν προσφέρει.
         Ας καταλαβούν, όμως, κάποιοι, σε εταιρικό επίπεδο, ότι, αν μια εταιρία, ένα brand δεν καταβάλλει έμπρακτα τον κοινωνικό "οβολό" του, τότε σε λίγα χρόνια θα χρηστεί κοινωνικά ως "απόβλητο".
          Γιατί κάθε εταιρία έχει χρέος να σέβεται την προσωπικότητα των υπαλλήλων της, να προστατεύει το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο και να αρχίσει να αντιλαμβάνεται την πραγματική διάσταση της λέξης  "Άνθρωπος".
          Αν αυτό που κάνουμε, ό,τι και αν είναι αυτό, δεν έχει ηθική, αισθητική και συναισθηματισμό, άστα να πάνε στο διάολο.

keep on cleanjunking...
                     ...and cleantalking (όπως λέει και ένας φίλος, αγαπημένος) 

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας! Εγώ το κάνω μόνος μου χρόνια τώρα στη γειτονιά μου στη Ν. Ερυθραία. Μακάρι να βρισκόταν ένα κράτος να μετακύλιε το κόστος της αφαίρεσης και να επέβαλε πρόστιμα σ' αυτούς που τις τοποθετούν. Αλλά το "κράτος" και οι δήμοι μας έχουν μάλλον σοβαρότερες ασχολίες. Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι τόσο εύκολο να τους βρει κανείς, αφού πάνω στις πινακίδες βρίσκεις κατά κανόνα διεύθυνση και τηλέφωνο! Anyway, και πάλι συγχαρητήρια, ενημερώστε μας πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

CleanJunkies είπε...

Καλησπέρα, σε σένα φίλε αξίζουν τα συγχαρητήρια!
Εμείς δεν ανακαλύψαμε τον τροχό. Εμείς, απλά, προσπαθούμε να οργανώσουμε ανά περιοχές τον κόσμο, ώστε το cleanjunking, να αποκτήσει μια ευρύτερη συλλογική και κοινωνική διάσταση. Μπορείς να βρεις άτομα από την περιοχή σου και εδώ στο blog, αλλά και στο group που διατηρούμε στο facebook, με τίτλο -cleanjunkies-. Όσο για τους Δήμους και το κράτος, συμφωνούμε απόλυτα. Από την άλλη να θέσουμε το ερώτημα, τόσο δύσκολο είναι για όλους εμάς να πάρουμε ένα κόφτη ή μια πένσα και να καθαρίσουμε ο καθένας 10 μέτρα απόσταση από το σπίτι που μένει; Όχι παραπάνω!
Ας μην μεμψιμοιρούμε, λοιπόν, (δεν αναφερόμαστε σε εσένα που είσαι cleanjunkie πολύ πριν τη γέννεση των cleanjunkies) και ας περάσουμε επιτέλους από τη θεωρία στην πράξη.
Αχ!!! αυτή η "πράξη", άγνωστη λέξη κατάντησε...

keep on cleanjunking

civil είπε...

μπράβο ρε παιδιά, είναι κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και καιρό και είναι ευχάριστο να ξέρει κανείς πως δεν είναι μόνος του.
Γενικά, οι αυθαίρετες διαφημίσεις θεωρούνται ρύποι και πρέπει να καθαρίζονται από τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. Οπότε και κάποιο γράμμα παραπόνων στους Δήμους θα βοηθήσει.

CleanJunkies είπε...

Γεια σου φίλε! Είναι όντως ευχάριστο να ξέρουμε πως πολλοί σκέφτονται όπως εμείς. Υπάρχουν άτομα που κάνουν cleanjunking πολύ πριν τους cleanjunkies. H διαφορά τους με πολλούς άλλους είναι ότι αυτά τα άτομα πέρασαν από τη θεωρία στη πράξη. Δεν έμειναν στην σκέψη, αλλά πήραν πένσες, κόφτες, σήκωσαν μανίκια. Βγήκαν έξω να εκτεθούν. Χορτάσαμε από ευχολόγια, σοφίες και αναλύσεις. Φτάνει πια!
Τώρα, όσον αφορά στο γράμμα που λες στους δήμους. Αν νομίζεις, πράγματι, ότι θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, μπορείς να δοκιμάσεις να στείλεις. Ενημέρωσε μας please για το αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστούμε θερμότατα που επικοινώνησες μαζί μας.

keep on cleanjunking

alejandro de macedonia είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΘΑΡΡΟΣ, ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΚΛΑΔΕΥΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑΜΝΩΝ? ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ "ΔΡΑΣΤΗ" ΜΑΖΥ ΣΑΣ, ΕΠΙΚΟΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ epdam2009@hotmail.com

alejandro de macedonia είπε...

epdam2009@hotmail.com